Volledig scherm
PREMIUM
De Biddle-brug in Westervoort © Jan Ruland van den Brink

Westervoorters koesteren wens: ‘Biddle-brug in oude glorie herstellen’

WESTERVOORT -  Een andere tekening op de Biddle-brug in Westervoort? Dat nooit. De afbladerende muurschildering van sneltekenaar Chris Biddle moet na restauratie van het viaduct terugkeren. Vindt de stichting Stimulatie Cultuur Westervoort. ,,Veel Westervoorters zijn erg gehecht aan de voorstelling.”

In Westervoort is jaren gesproken over restauratie van de muurschildering van kunstenaar Chris Biddle uit 1978, maar er gebeurde uiteindelijk niets. In 2013 was Westervoorter en voormalig Prins Carnaval Pieter Bisselink er nog het dichtste bij; hij schreef diverse fondsen aan en de steeds verder afbladerende muurschildering leek gered. Maar ook dat initiatief stierf een stille dood, tot teleurstelling van veel Westervoorters, onder wie Arthur Boone, voorzitter van de stichting Stimulatie Cultuur Westervoort. ,,Dat er nog niets is gebeurd, is niemands schuld. Het is nu eenmaal zo gelopen. Nu doen wij een poging.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers