Moeten inwoners van Westervoort straks de brug over voor een nieuw paspoort? Een besluit daarover laat nog maanden op zich wachten.
Volledig scherm
PREMIUM
Moeten inwoners van Westervoort straks de brug over voor een nieuw paspoort? Een besluit daarover laat nog maanden op zich wachten. © Rolf Hensel

Westervoorts college zwijgt nog over fusie-rapport, raad twijfelt: ‘willen anderen wel met óns?’

WESTERVOORT - De gemeenteraad van Westervoort kwam maandagavond voor het eerst samen om het rapport te bespreken waarin staat dat de gemeente geen zelfstandige toekomst heeft. Een uitgesproken mening over al dan niet fuseren en met wie, is er bij lange na nog niet.

2 reacties

  • Eelco de Boer

    4 maanden geleden
    Alle bestuurders zijn machts- en geldgeil. De macht neemt duidelijk toe als ze Westervoort absorberen. Bestuurders worden niet betaald naar prestatie, maar enkel naar inwoneraantal. Raadsleden, wethouders en burgemeesters zullen er dus alles aan doen om een gemeente te kunnen absorberen. Dan krijgen ze immers meer geld voor hetzelfde werk. Arnhem en Duiven zullen beiden dus geen moment twijfelen als de gelegenheid zich aanbiedt. Hetzelfde geldt voor Zevenaar (absorptie van Duiven én Westervoort)
  • Adrie van der Horst

    4 maanden geleden
    Tot in de jaren tachtig was er een innige samenwerking tussen Westervoort met de (voormalige) gemeente Angelo. Angelo werd echter helaas bij de gemeente Zevenaar gevoegd. Een gemiste kans. In plaats daarvan had Angelo (met wellicht ook Doesburg) beter kunnen zijn opgegaan in één gemeente onder (bijvoorbeeld) de naam IJsseloever. Eén gemeente Liemers behoort nu tot de mogelijkheden (100.000 inwoners) of samengaan met Duiven. Opgeslokt worden door Arnhem acht ik in meerdere opzichten ongewenst.

Liemers