1971, toen er nog nauwelijks auto’s reden over de brug bij Westervoort.
Volledig scherm
1971, toen er nog nauwelijks auto’s reden over de brug bij Westervoort. © Collectie Liemers Museum.

Wethouder adviseert om Westervoortse brug te mijden: 'Meer dan een uur vast’

WESTERVOORT Sinds de start van de werkzaamheden aan de Pleijroute richting Nijmegen, afgelopen donderdag, lopen automobilisten het risico dat ze op de brug bij Westervoort muurvast komen te staan. Daarvoor waarschuwt verkeerswethouder Hans Sluiter. 

Het verkeer heeft in beide richtingen veel last van de wegwerkzaamheden aan de Pleij, stelt de Westervoortse verkeerswethouder. ,,Vanuit Arnhem naar Westervoort duurt het een uur om de oude brug over te komen. Ik zou adviseren om niet via Westervoort te rijden.”

'Doorgaande route’

Tijdens de eerste fase van de werkzaamheden, waarbij de Pleijroute tussen Nijmeegseplein en Velperbroek op de schop ging, kampte het dorp Westervoort volgens Sluiter vooral met extra vrachtverkeer. ,,Nu loopt behalve de brug ook de Dorpstraat vol", is de ervaring van Sluiter. ,,We kunnen daar weinig aan doen. Westervoort wordt als officiële omleidingsroute genoemd. De brug en in het verlengde daarvan de Dorpstraat zijn altijd een doorgaande route geweest. Daar mag je niet zomaar maatregelen nemen. Veel meer dan we nu hebben gedaan, kunnen we niet doen.”

‘Dringend aanleg A15'

Om automobilisten te verleiden hun snelheid te matigen, is de Dorpstraat vorig jaar opnieuw ingericht. Er zijn verkeerslichten geplaatst en de bestrating is aangepast. Sluiter vermoedt dat het einde van de vakantieperiode een van de redenen is waarom het nu drukker is in het IJsseldorp tijdens de werkzaamheden aan de Pleij. ,,In elk geval geeft het opnieuw aan hoe dringend de aanleg van de A15 is.”

Afgelopen vrijdag liep het verkeer rond Arnhem muurvast, onder meer door diverse ongevallen op de A12. De wachttijd voor de veerpont tussen Loo en Huissen liep toen op tot meer dan een uur. Maandag aan het eind van de middag was dat een half uur.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers