Volledig scherm
PREMIUM
© Vijselaar & Sixma

‘Een kind minder heeft meer effect op het klimaat dan een leven lang vegetarisch eten’

Pieter Hulst en Gijs Groenteman ontleden teksten van Nederlandstalige hits. Ze geven antwoorden op prangende vragen die de nummers oproepen. Komen ze er zelf niet uit, dan roepen ze de hulp in van de wetenschap. Vandaag deelt Pieter enkele demografische theorieën naar aanleiding van de Fluitsma & Van Tijn-hit ‘15 miljoen mensen’.

Laatst was ik in een karaokebar. Na de eeuwige succesnummers van de Spice Girls, Hazes en Nico Haak verrasten twee mollige corpsknapen mij door 15 miljoen mensen aan te vragen bij dj Johan. Ze waren op dit late tijdstip kennelijk nog zo bij de pinken, dat ze de tekst uit 1996 feilloos aanpasten naar de actualiteit: niet 15, maar 17 miljoen mensen. In 23 jaar zijn er 2 miljoen mensen bijgekomen! Een groei van 13 procent op datzelfde kleine stukje aarde. En nog steeds is er genoeg ruimte voor ons allemaal. Als u het niet met me eens bent, neemt u dan eens een kijkje in het winkelcentrum van Woerden, bij voorkeur op dinsdagochtend.

  1. De Monocerotiden komen eraan! Nu maar hopen dat we ze kunnen zien
    Meteorenregen

    De Monoceroti­den komen eraan! Nu maar hopen dat we ze kunnen zien

    De Monocerotiden komen eraan! ‘De wát’, vraag je je wellicht af. Juist, de Monocerotiden. Een zwerm meteoren die doorgaans voor weinig vuurwerk zorgt. Dit jaar is dat naar verwachting anders. In de late nacht van donderdag en vroege ochtend van vrijdag zouden er tientallen, zo niet honderden, meteoren te zien moeten zijn. De grootste piek duurt niet veel langer dan 11 minuten. Dus opletten geblazen, want het is voorbij voor je het weet.