Andreas Voss (links) en zijn zoon Timothy tijdens de uitreiking van de Ig Nobelprijzen, donderdagavond op de Harvard Universiteit in Cambridge (VS).
Volledig scherm
Andreas Voss (links) en zijn zoon Timothy tijdens de uitreiking van de Ig Nobelprijzen, donderdagavond op de Harvard Universiteit in Cambridge (VS). © AP

Radboud-hoogleraar wint pseudo-Nobelprijs voor onderzoek naar ‘vies geld’

NIJMEGEN - De Nederlandse hoogleraar infectiepreventie Andreas Voss van de Nijmeegse Radboud Universiteit is een van de wetenschappers die donderdagavond in de prijzen vielen bij de jaarlijkse uitreiking van de Ig Nobelprijzen, het ‘gekke zusje’ van de echte Nobelprijzen dat onderzoek eert waarom je eerst moet lachen alvorens het je toch aan het denken zet.

  1. Psychisch leed achter psoriasis: ‘Moeilijk te accepteren dat huidprobleem chronisch kan zijn’
    PREMIUM
    Zomeruniversiteit

    Psychisch leed achter psoriasis: ‘Moeilijk te accepteren dat huidpro­bleem chronisch kan zijn’

    De knapste koppen vertellen deze zomer over ontwikkelingen in hun vakgebied. Vandaag: Tom Hillary over de soms verwoestende impact van huidziektes op iemands leven. De dermatoloog is gespecialiseerd in psoriasis, een chronische, schilferende aandoening. Hij kan inmiddels mensen heel goed helpen, maar de frustratie blijft. ,,Het is moeilijk te accepteren dat een huidprobleem chronisch kan zijn.”