Volledig scherm
Het podium van La Course: Leah Kirchmann, Marianne Vos en Cecilie Uttrup. © REUTERS

ASO onderzoekt etappekoers voor vrouwen

Tourorganisator ASO gaat onderzoeken of een etappekoers voor vrouwen in Frankrijk haalbaar is. Een medewerker heeft aan persbureau Reuters gezegd dat de ASO een speciale werkgroep opzet om het vrouwenwielrennen verder te ontwikkelen.

La Course, de vrouwenwedstrijd tijdens de Tour de France was dit jaar net als in 2018 een eendaagse koers. Marianne Vos pakte in Pau de zege. ,,We kunnen geen Tour de France voor vrouwen houden op hetzelfde moment als de Tour voor mannen. Dat is logistiek niet mogelijk. De Tour is zo groot geworden dat het organiseren van twee etappekoersen tegelijk niet haalbaar is”, zei de medewerker.

De ASO kreeg eerder dit jaar nog forse kritiek toen bekend werd dat er volgend jaar geen TV-uitzending zou zijn tijdens de klassiekers Luik-Bastenaken-Luik en Waalse Pijl voor vrouwen. De official zei dat er in samenwerking met de Belgische zender RTBF een uitzending van een uur van beide koersen zal komen in 2020.

  1. Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Bij de Britse baanploeg, al jaren toonaangevend op de Olympische Spelen, is nog geen sprake van paniek na al het Nederlandse succes bij de afgelopen Europese kampioenschappen. Net als bij de voorgaande twee WK’s was Nederland dit EK (vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons) de grote winnaar van het toernooi. ,,Indrukwekkend. Dit EK en ook de laatste jaren al,’’ zegt Iain Dyer, hoofdcoach van de Britse baanploeg. ,,Maar de vraag is: is Nederland er ook klaar voor op de dag dat het er echt om gaat: op de Olympische Spelen.’’

Overige sporten