Bennett grijpt tweede ritzege Parijs-Nice

VideoSam Bennett heeft in Parijs-Nice zijn tweede etappezege behaald. De Ierse sprinter van Bora-hansgrohe schreef met het nodige machtsvertoon de zesde rit op zijn naam. Hij had eerder de derde etappe gewonnen.

De overgangsetappe, na de individuele tijdrit op donderdag, voerde het peloton over 176,5 kilometer van Peynier naar Brignoles. In het laatste deel moesten de renners nog drie flinke heuvels bedwingen.

In de eindsprint van de voorste groep om de zege ging Arnaud Démare als eerste vol aan. De Fransman leek op weg naar de winst, maar moest op de laatste meters nog zijn meerdere erkennen in de ontketende Bennett, die op het juiste moment toesloeg. De Italiaan Matteo Trentin haalde als nummer drie van de eindsprint nog het podium.

Leider

De Pool Michal Kwiatkowski (Team Sky) bleef leider in het algemeen klassement, met een voorsprong van 18 seconden op zijn Colombiaanse ploeggenoot Egan Bernal. Wilco Kelderman staat nog altijd vierde, ook achter de Spanjaard Luis León Sánchez, op 1 minuut van de leider. Hij was vrijdag in de zesde etappe op de 22e plaats ook de best geklasseerde Nederlander.

Dylan Groenewegen, winnaar van de eerste twee etappes, raakte zijn groene trui in het puntenklassement kwijt aan Bennett. De sprinter van Team Jumbo-Visma kwam met een achterstand van 5.41 minuten als honderdste renner over de streep. Hij staat nu derde in de strijd om de groene trui.

Op zaterdag begint het peloton in Nice aan een zware etappe over 181,5 kilometer naar de top van de Col de Turini (eerste categorie). Op weg naar de aankomst bergop liggen vijf beklimmingen.

Volledig scherm
© EPA

Overige sporten