Volledig scherm
Benoît Cosnefroy op een foto uit 2018. © photo: Cor Vos

Benoît Cosnefroy verdient gewicht in kaas in Parijs-Camembert

De Franse wielrenner Benoît Cosnefroy heeft de 80ste editie van Parijs-Camembert op zijn naam geschreven. 

De 23-jarige renner van AG2R La Mondiale was na 182 kilometer in finishplaats Livarot de sterkste uit de kopgroep. Cosnefroy kreeg, zoals gebruikelijk in deze koers, zijn lichaamsgewicht in de befaamde Camembert-kaas mee naar huis. Dat betekent in zijn geval zo'n 64 kilogram.

Pierre-Luc Périchon (Cofidis) eindigde enkele seconden later zichtbaar teleurgesteld als tweede, terwijl nummer drie Quentin Jauregui juist juichend over de streep kwam. Jauregui is ploeggenoot van Cosnefroy, die twee jaar geleden in Noorwegen wereldkampioen werd bij de beloften. Cosnefroy won in 2017 ook de Grand Prix d'Isbergues. De Fransman liet zich vorig jaar bij de profs ook zien in Parijs-Tours, waarin hij achter winnaar Søren Kragh Andersen en Niki Terpstra als derde finishte.

  1. ‘Scheve’ Bouwman met rechte rug naar Amstel Gold Race

    ‘Scheve’ Bouwman met rechte rug naar Amstel Gold Race

    Hij debuteert zondag in de Amstel Gold Race, maar voor Koen Bouwman is de Limburgse klassieker niet het doel waarnaar hij de afgelopen drie weken in de Sierra Nevada heeft toegewerkt. ,,Het is superleuk om de Gold Race te rijden, ook al omdat het in de buurt is en er veel bekenden zullen komen kijken’', vertelt de 25-jarige coureur van Jumbo-Visma die vrijdag een trainingsstage in het Spaanse gebergte afsluit. Hij is daar met het grootste deel van de ploeg die straks met de Sloveen Primoz Roglic als een van de favorieten voor de eindzege naar de Giro d’Italia afreist.

Overige sporten