Volledig scherm
PREMIUM
Michael Boogerd wint de Brabantse Pijl © Cor Vos

Boogerd en Dekker koesteren Brabantse Pijl

Nooit wordt gesproken van een vierluik. De Brabantse Pijl vandaag vormt slechts de opmaat naar het Ardense drieluik. Tweevoudig winnaar Michael Boogerd en Thomas Dekker dragen de koers toch een warm hart toe.

Michael Boogerd (46) was zo vergroeid met de Brabantse Pijl dat hij enkele heuvels door Jiskefet-sketches geïnspireerde bijnamen gaf. De Bruine Put, waarop hij graag ten aanval trok, was voor hem de Bruine Ster. Of de Beerput. Gniffelend: ,,Ik heb ’m een keer per ongeluk in een interview ook zo genoemd.”

  1. ‘Scheve’ Bouwman met rechte rug naar Amstel Gold Race

    ‘Scheve’ Bouwman met rechte rug naar Amstel Gold Race

    Hij debuteert zondag in de Amstel Gold Race, maar voor Koen Bouwman is de Limburgse klassieker niet het doel waarnaar hij de afgelopen drie weken in de Sierra Nevada heeft toegewerkt. ,,Het is superleuk om de Gold Race te rijden, ook al omdat het in de buurt is en er veel bekenden zullen komen kijken’', vertelt de 25-jarige coureur van Jumbo-Visma die vrijdag een trainingsstage in het Spaanse gebergte afsluit. Hij is daar met het grootste deel van de ploeg die straks met de Sloveen Primoz Roglic als een van de favorieten voor de eindzege naar de Giro d’Italia afreist.

Overige sporten