Cees Bol heeft een Belgische fanclub en wil Kuurne-Brussel-Kuurne winnen

PodcastEen paar minuten lang was Max Walscheid winnaar van Nokere-Koerse. Althans, volgens de Vlaamse commentatoren. Een maand later maakten Amerikaanse commentatoren precies dezelfde fout na een massasprint in de Ronde van Californië. Die grote kerel in dat shirt van Sunweb – wie kon het anders zijn? Het was iemand anders. Cees Bol uit Zaandam.

Amper een paar maanden was hij prof of hij had al Peter Sagan, Alexander Kristoff en Pascal Ackermann geklopt. En in zijn tweede profseizoen gaat hij doodleuk door met waar hij vorig jaar begonnen was. Vorige week won hij een massasprint in de Ronde van de Algarve – vóór onder anderen Fabio Jakobsen en Elia Viviani.

Wie is Cees Bol? Is hij de nieuwste Nederlandse topsprinter? Of wil hij stiekem veel meer dan sprinten alleen? Rijdt hij dit jaar de Giro of de Tour? En waarom heeft hij in godsnaam een Belgische fanclub?

Voor de antwoorden: beluister hier boven de podcast van In Het Wiel met Cees Bol.

Beluister de podcast via onze verschillende kanalen:
Spotify 
iTunes 
Stitcher  

Cees Bol.
Volledig scherm
Cees Bol. © photo: Cor Vos
  1. Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Mathieu van der Poel mikte voor zijn debuut in een grote wielerronde op het jaar 2021. Door het uitstel van onder meer de Olympische Spelen van Tokio 2020 vanwege de mondiale uitbraak van het coronavirus kijkt de Nederlandse coureur inmiddels anders tegen zijn planning aan. Deelname aan de Tour de France is dit jaar ineens een optie, mits het jaarlijkse wielerspektakel komende zomer toch doorgang kan vinden en zijn ploeg Alpecin-Fenix een wildcard kan bemachtigen.

Overige sporten