Volledig scherm
Jarlinson Pantano. © photo: Cor Vos

Colombiaanse wielrenner Pantano betrapt op epo

Wielrenner Jarlinson Pantano is voorlopig geschorst omdat hij is betrapt op het gebruik van epo. De 30-jarige Colombiaan, ploeggenoot van Bauke Mollema en Koen de Kort bij Trek-Segafredo, liep tegen de lamp bij een controle buiten competitie. Pantano boekte in 2016 zijn grootste succes door een etappe in de Tour de France te winnen.

Trek-Segafredo meldt niet om welk middel het gaat, maar volgens de internationale wielerunie zijn er sporen van epo aangetroffen. De controle werd op 26 februari uitgevoerd, vlak na de Tour du Haut-Var. Pantano is door zijn werkgever meteen op non-actief gesteld, verwijzend naar het ‘zero-tolerance-beleid’ op het gebied van doping.

Pantano is bezig aan zijn achtste profseizoen en rijdt sinds 2017 voor Trek-Segafredo, na het verdwijnen van zijn ploeg IAM Cycling. Naast een rit in de Tour boekte hij ook etappewinst in de Ronde van Zwitserland (2016) en de Ronde van Catalonië (2018). De negentiende plaats in de Tour van 2015 is zijn beste resultaat in een grote ronde.

,,Met diepe teleurstelling hebben we vernomen dat bij onze renner, Jarlinson Pantano, een afwijkend resultaat is aangetroffen in een out-of-competitioncontrole”, meldt het team van ploegleider Steven de Jongh. ,,We houden onze renners en staf aan de hoogste ethische eisen en zullen daarnaar handelen als meer details beschikbaar zijn.”

  1. Titelverdediger Valgren rekent op steun ervaren ploeg in Gold Race

    Titelverde­di­ger Valgren rekent op steun ervaren ploeg in Gold Race

    Wielerploeg Dimension Data herbergt zondag in de Amstel Gold Race het complete podium van de editie van vorig jaar. De Deen Michael Valgren, vorig jaar zegevierend, kwam over van Astana. Roman Kreuziger werd vorig jaar nog tweede namens Mitchelton-Scott en de Italiaan Enrico Gasparotto derde in het shirt van Bahrain. De Tsjech en de Italiaan stapten deze winter over naar het Zuid-Afrikaanse team waarvoor ook Tom-Jelte Slagter morgen in actie zal komen.

Overige sporten