Volledig scherm
PREMIUM
Annemiek van Vleuten na haar overwinning van de Giro Rosa © Cor Vos

Daags na de Tour strikt topwielrensters Van Vleuten, Vos en Van der Breggen

BOXMEER - Alle Nederlandse topwielrensters staan maandag 29 juli aan de start van Daags na de Tour in Boxmeer. De organisatie van het wielercriterium is verzekerd van de komst van onder anderen Annemiek van Vleuten, Marianne Vos en Anna van der Breggen.

Van Vleuten (36) won zondag voor het tweede jaar op rij de Giro Rosa, de Ronde van Italië, en was dit jaar ook de sterkste in Strade Bianche en Luik-Bastenaken-Luik. Van der Breggen (29) is de huidige wereld- en olympisch kampioene. Vos (32) is al jarenlang Nederlands grootste en bekendste wielrenster.

,,Elk jaar geven we de vrouwen ook uitgebreid de aandacht”, zegt Daags na de Tour-voorzitter Pierre Hermans. De wielrensters (zestien in totaal) rijden net als vorig jaar ieder achter een derny (gangmaakmoter). ,,Anders dan anders”, zegt Hermans. ,,We kregen er van het publiek en de wielrenstes leuke reacties op. In de dernykoers draait het om het samenspel tussen de wielrenster en de man op de motor.”

Ook Kirsten Wild, Lorena ­Wiebes, Puck Moonen en Britt Teunissen komen naar Boxmeer. Met Ellen van Dijk, Lucinda Brand en Amy Pieters lopen de onderhandelingen nog. Chantal Blaak, winnares van vorig jaar, ontbreekt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Overige sporten