De deelnemerslijst van de Ronde van Spanje

Vincenzo Nibali voert het deelnemersveld van de 73ste Vuelta a España aan. De Italiaan heeft voor de bewezen diensten rugnummer 1 gekregen. In totaal doen er 22 ploegen mee. Bekijk hier de volledige deelnemerslijst en alle rugnummers.

Volledig scherm
Mžr de Bretagne GuerlŽdan - France - wielrennen - cycling - cyclisme - radsport - Vincenzo Nibali (ITA - Bahrain - Merida) pictured during the 105th Tour de France - stage - 5 from Brest to Mžr de Bretagne GuerlŽdan - 181KM - photo IB/LB/RB/Cor Vos © 2018 © photo: Cor Vos
  1. Worst klopt Cant in Flandriencross

    Worst klopt Cant in Flandrien­cross

    Annemarie Worst heeft de Flandriencross voor vrouwen gewonnen, de wedstrijd in het Belgische Hamme die meetelt voor de DVV Trofee. De Nederlandse, onlangs gekroond tot Europees kampioene, won de sprint van een groep van zeven rensters. De Belgische wereldkampioene Sanne Cant finishte als tweede, haar landgenote Ellen Van Loy werd derde. Cant nam de leiding in het klassement over van de Belgische Kim Van de Steene die na een mislukte start nooit meer voorin kwam. Worst had in de voorlaatste ronde geconcludeerd dat een sprint onvermijdelijk was. ,,Niemand lukte het om weg te rijden. Daarom koos ik voor de tweede plek, ideaal om de sprint aan te gaan'', vertelde ze bij Sporza. Vanuit de laatste bocht sprintte de Europees kampioene naar de zege. De pas zestienjarige Puck Pieterse eindigde in Hamme als tiende.

Overige sporten