Tom Dumoulin
Volledig scherm
Tom Dumoulin © photo: Cor Vos

Dumoulin succesvol geopereerd aan knie en op weg naar hoogtestage

Tom Dumoulin is gisteren behandeld aan zijn pijnlijke knie. De Limburger had na zijn valpartij in de Giro nog steeds last van het gewricht en nu bleek er nog steeds een stuk grind in te zitten.

,,Eerst werd gedacht dat het een metaalsplinter was, maar uiteindelijk bleek het een klein stukje grind”, vertelt arts Camiel Aldershof van Team Sunweb. ,,We hebben besloten om het weg te halen, omdat het voor een kleine ontsteking zorgde.”

Dumoulin heeft vanochtend een testrit gemaakt waarop zijn knie goed reageerde. De renner is nu afgereisd naar Frankrijk voor een hoogtestage. ,,De signalen zijn goed”, zegt Aldershof.

Dumoulin vertrok zaterdag vroegtijdig uit de Dauphiné, omdat hij te veel hinder ondervond van zijn blessure. ,,Natuurlijk is dit niet de ideale voorbereiding, je bent liever gezond”, vertelde ploegleider Aike Visbeek eerder. ,,Het zou vervelend zijn voor Tom als hij nu drie of vier dagen trainingskamp mist, dan wordt het krap richting die Tour. Maar voor alle duidelijkheid, zoals de zaken nu staan, komt een Tourdeelname niet in gevaar, tenzij er zich nog ontwikkelingen voordoen.’’

De grootste zorgen waren vooraf of de metaalscherf, naar nu blijkt een stuk grind, voor problemen zorgde of dat het toch het kraakbeen was. ,,Dat metaal kan geen kwaad, al kan je lichaam er wel op reageren. Het grotere probleem is het kraakbeen. Ik wil natuurlijk geen kraakbeen verslijten”, vertelde Dumoulin aan het begin van de Dauphiné. ,,Maar de dokter heeft me met bijna 100 procent zekerheid kunnen vertellen dat het probleem niet in de knie zelf zit, maar waarschijnlijk dat stukje metaal is dat een beetje reageert. Hij was redelijk positief.”

Volledig scherm
© photo: Cor Vos

Bekijk hieronder de reactie van Dumoulin nadat hij besloot te stoppen met de Giro:

  1. Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Mathieu van der Poel mikte voor zijn debuut in een grote wielerronde op het jaar 2021. Door het uitstel van onder meer de Olympische Spelen van Tokio 2020 vanwege de mondiale uitbraak van het coronavirus kijkt de Nederlandse coureur inmiddels anders tegen zijn planning aan. Deelname aan de Tour de France is dit jaar ineens een optie, mits het jaarlijkse wielerspektakel komende zomer toch doorgang kan vinden en zijn ploeg Alpecin-Fenix een wildcard kan bemachtigen.

Overige sporten