Mario Cipollini
Volledig scherm
Mario Cipollini © photo: Cor Vos

Ex-vrouw Cipollini: Hij zette een pistool op mijn slaap omdat mijn minirok te kort was

Sabrina Landucci, de ex-vrouw van Mario Cipollini, legde gisteren in de rechtszaal van Lucca een verbijsterende verklaring af over de voormalig wielrenner. De Italiaanse wereldkampioen van 2002 zou zijn ex-vrouw jarenlang mishandeld, bedreigd en gestalkt hebben.

Mario Cipollini sprintte in 2002 naar de wereldtitel in het Belgische Zolder.
Volledig scherm
Mario Cipollini sprintte in 2002 naar de wereldtitel in het Belgische Zolder. © Cor Vos ©2002

De nieuwe verklaring van Sabrina Landucci is het zoveelste hoofdstuk in de zaak tegen wielerkampioen Mario Cipollini. De twee trouwden in 2005, maar het huwelijks barstte in 2013 toen ‘mooie Mario’ met een jong model was gespot. De ruzies begonnen volgens zijn ex-vrouw al toen de twee nog getrouwd waren, maar na hun scheiding werd hun verstandhouding er niet beter op. Cipollini zou zich volgens Landucci schuldig hebben gemaakt aan bedreiging, mishandeling en stalking. Maar over bedreiging met een pistool sprak ze voorafgaand aan de tweede hoorzitting in het mishandelingsproces nog niet eerder. 

,,We hadden een fietstocht gemaakt en hij (Cipollini, red.) had me thuis afgezet. Toen ik thuiskwam, veranderde ik van kleding. Ik had daarna nog een afspraak met de schoonheidsspecialiste. Ik droeg een rok en zodra hij die zag, ging hij door het lint omdat de rok volgens hem te kort was. Hij pakte me ruw vast en dwong me om naar de slaapkamer te gaan. Daar pakte hij zijn pistool, die hij vervolgens richtte op mijn slaap’‘, zo citeerde de Italiaanse krant La Repubblica uit de verklaring van Landucci. ,,Het was niet eens de eerste keer. Hij had me ook al eens achtervolgd met een pistool.”

Landucci, nu getrouwd met ex-profvoetballer Silvio Giusti, zou naar eigen zeggen nooit eerder deze schokkende details hebben willen vertellen om de carrière van Cipollini niet te schaden en om hun toen nog twee minderjarige dochters te beschermen.

De nu 52-jarige Cipollini was zelf niet aanwezig bij de rechtszitting, waar hij zich liet vertegenwoordigen door zijn advocaat Giuseppe Napoleone. Cipollini wordt beschuldigd van mishandeling en stalking van zijn ex-vrouw. In het proces tegen de ex-wielrenner speelt naast de verklaring van zijn ex-vrouw ook een opgenomen telefoongesprek uit december 2016 een belangrijke rol. Daarin dreigt Cipollini zijn ex-vrouw wat aan te doen. ‘Ik zal jullie allemaal breken en doden. Je zult het geluid van gebroken botten horen’, aldus Cipollini tijdens het telefoongesprek, in handen van de gerechtelijke politie. Op 4 december is het volgende getuigenverhoor.

Volledig scherm
© EPA

Overige sporten