Fabio Jakobsen wint de slotrit van de Vuelta in 2019.  Eén van zijn hoogtepunten.
Volledig scherm
PREMIUM
Fabio Jakobsen wint de slotrit van de Vuelta in 2019. Eén van zijn hoogtepunten. © BELGA

Fabio Jakobsen kiest zijn top 3: ‘Hoe moeilijker, hoe mooier de zege’

Normaliter zou het vandaag sprintersbal zijn in de Scheldeprijs, maar in deze tijden van corona werkt tweevoudig winnaar Fabio Jakobsen aan het tuinhuis van zijn schoonouders. Ondertussen vertelt Jakobsen, een veelwinnaar in wording, over de drie mooiste zeges uit zijn nog prille wielercarrière.

Door Daan Hakkenberg

Een beetje vreemd is het wel, om Fabio Jakobsen nu al te vragen naar zijn mooiste zeges. Pas 23 jaar en koud twee jaar profwielrenner bij Deceuninck Quick-Step. Aan de andere kant, zijn carrière is pril maar Jakobsen kwam al wel zeventien (!!!) keer juichend over de finish. In kleine wedstrijden, bij het Nederlands kampioenschap en in een grote ronde.

Jakobsen won al meer dan de meeste profrenners ooit zullen doen. En hij gaat nog veel meer winnen. Dus zelf vindt hij het ook helemaal niet zo’n gekke gedachte om tussentijds - op de dag dat normaal gesproken de Scheldeprijs gereden zou worden - een top drie van mooiste zeges te maken. Daarbij, Jakobsen is recht voor zijn raap, praat bijzonder doordacht over wielrennen en de kunst van het winnen in het bijzonder.

  1. Podcast | Wout van Aert: 'Ik voelde mijn been niet, het werd heel stil in de zaal’
    In Het Wiel

    Podcast | Wout van Aert: 'Ik voelde mijn been niet, het werd heel stil in de zaal’

    Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam gaan in een speciale uitzending van In Het Wiel uitgebreid in gesprek met de Belgische wielrenner Wout van Aert. Een openhartig gesprek over de vergelijking met Mathieu van der Poel, de zege in Roubaix en de zware blessure aan zijn bovenbeen. ,,Ik zal er voor elke training en koers mee bezig zijn. Die heup zal altijd wel sneller ‘vastzitten’ en om extra massage vragen.”

Overige sporten