Geraint Thomas na sterke tijdrit winnaar in Ronde van Romandië

Geraint Thomas heeft de eindzege gepakt in de Ronde van Romandië in Zwitserland. De Britse wielrenner van Ineos Grenadiers finishte als derde in de afsluitende tijdrit in Fribourg en pakte voldoende tijd op klassementsleider Michael Woods uit Canada om hem te passeren. 

 1. Robert Braam (46) uit Wageningen start als amateur op NK tijdrijden tussen Bouman en Dumoulin, en dat met een geknutselde tijdritfiets
  PREMIUM

  Robert Braam (46) uit Wageningen start als amateur op NK tijdrijden tussen Bouman en Dumoulin, en dat met een geknutsel­de tijdrit­fiets

  Vlak ná Koen Bouwman en vóór Tom Dumoulin staat Wageninger Robert Braam, 46 jaar oud, vandaag op het startblok bij het NK tijdrijden in Emmen. Ruim een jaar geleden pas, schafte hij zijn eerste tijdritfiets aan. Na veel gesleutel - en steeds snellere tijden mag de enige amateur tussen de profs zich woensdag meten met de snelste mannen van Nederland.
 2. Bizarre ontknoping in apocalyptische Koninginnenrit: dubbelslag Woods, Thomas gefrustreerd na val
  Ronde van Romandië

  Bizarre ontknoping in apocalypti­sche Koningin­nen­rit: dubbelslag Woods, Thomas gefrus­treerd na val

  Geraint Thomas heeft in apocalyptische weersomstandigheden op pijnlijke wijze net naast de macht gegrepen in de Ronde van Romandië. De Brit van INEOS Grenadiers reed Marc Soler (Movistar) op de slotklim van de Koninginnenrit naar Thyon 2000 uit de gele leiderstrui, maar de Tourwinnaar van 2018 kwam in de slotmeters ten val door het natte wegdek en moest de dagzege én de leiding in het klassement aan Michael Woods laten.