Robert Gesink.
Volledig scherm
Robert Gesink. © photo: Cor Vos

Gesink opent seizoen in Ronde van de Provence, Leemreize doet ervaring op

Robert Gesink begint zijn seizoen morgen in de Ronde van de Provence. De Achterhoeker krijgt in Zuid-Frankrijk onder meer gezelschap van Gijs Leemreize, een nieuwe renner uit de opleidingsploeg van Jumbo-Visma die dankzij nieuwe reglementen van de internationale wielrenunie UCI mee mag rijden om ervaring op te doen.

Er moet flink worden geklommen in de vierdaagse rittenkoers in de Provence met onder meer zaterdag een aankomst op de flanken van de Mont Ventoux. Naast de 20-jarige Leemreize en Gesink is Pascal Eenkhoorn de derde Nederlander in de ploeg. Die bestaat verder uit de Belg Maarten Wynants, de Amerikaan Sepp Kuss en de Australiër Chris Harper.

Tean Sunweb-renner Sam Oomen maakt zijn in de Ronde van de Provence zijn rentree, nadat een heupbreuk en een beknelde liesslagader hem sinds mei lange tijd van de fiets hebben gehouden. Hij wordt in de Franse ronde vergezeld door landgenoten Wilco Kelderman en Martijn Tusveld. Nico Denz, Chad Hag, Marc Hirschi en Martin Salmon completeren de Sunweb-formatie.

  1. Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Mathieu van der Poel mikte voor zijn debuut in een grote wielerronde op het jaar 2021. Door het uitstel van onder meer de Olympische Spelen van Tokio 2020 vanwege de mondiale uitbraak van het coronavirus kijkt de Nederlandse coureur inmiddels anders tegen zijn planning aan. Deelname aan de Tour de France is dit jaar ineens een optie, mits het jaarlijkse wielerspektakel komende zomer toch doorgang kan vinden en zijn ploeg Alpecin-Fenix een wildcard kan bemachtigen.

Overige sporten