Jarlinson Pantano in 2018.
Volledig scherm
Jarlinson Pantano in 2018. © AFP

Gestopte wielrenner Pantano vier jaar geschorst: ‘Ik voel me verraden’

De Colombiaanse wielrenner Jarlinson Pantano is voor vier jaar geschorst wegens overtreding van de dopingregels. Pantano werd in februari 2019 betrapt op het gebruik van het verboden middel epo. 

Nadat hij zowel door zijn ploeg Trek-Segafredo als de internationale wielrenunie UCI voorlopig was geschorst, maakte Pantano afgelopen zomer een einde aan zijn loopbaan. ,,De UCI heeft de renner schuldig bevonden aan een overtreding van de dopingwetgeving (de aanwezigheid van epo) en heeft hem een schorsing van vier jaar opgelegd”, meldde de wielerbond.

Pantano (31) won in 2016 een etappe in de Tour de France en werd een jaar later Colombiaans tijdritkampioen. Hij is altijd zijn onschuld blijven volhouden. ,,Ik heb besloten de strijd met de UCI niet aan te gaan, omdat die me toch alleen maar geld gaat kosten”, meldde Pantano vorig jaar op Facebook. ,,Ik voel me verraden. Excuses zullen er ook niet volgen, want ik tref geen schuld in deze zaak.”

  1. Podcast | Wout van Aert: 'Ik voelde mijn been niet, het werd heel stil in de zaal’
    In Het Wiel

    Podcast | Wout van Aert: 'Ik voelde mijn been niet, het werd heel stil in de zaal’

    Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam gaan in een speciale uitzending van In Het Wiel uitgebreid in gesprek met de Belgische wielrenner Wout van Aert. Een openhartig gesprek over de vergelijking met Mathieu van der Poel, de zege in Roubaix en de zware blessure aan zijn bovenbeen. ,,Ik zal er voor elke training en koers mee bezig zijn. Die heup zal altijd wel sneller ‘vastzitten’ en om extra massage vragen.”

Overige sporten