Volledig scherm
Tom Dumoulin met Chris Froome en Miguel Angel Lopez op het podium van de Giro van 2018 © BELGA

Giro start in 2021 op Sicilië

De Ronde van Italië start in 2021 op Sicilië. De deelnemers aan de Italiaanse etappekoers gaan volgend jaar ook al naar het eiland in de Middellandse Zee, dan voor drie ritten. 

Sicilië wil zich nadrukkelijk profileren als fietseiland en organiseert daarom na 42 jaar bovendien weer eens de Ronde van Sicilië, van 3 tot en met 6 april, waarbij de slotrit op de vulkaan Etna is.

De autoriteiten hebben een contract voor drie jaar gesloten met RCS Sport, de organisator van de Giro. Onderdeel van de overeenkomst is dat de grote Italiaanse ronde de komende twee jaar weer naar Sicilië komt. De afgelopen twee edities voerde het parcours van de Giro ook over Sicilië, met aankomsten op de Etna. Dit jaar wordt het eiland gemeden. De komende editie start op 11 mei met een tijdrit door Bologna.

De Ronde van Sicilië werd in 1907 voor het eerst gehouden. Beppe Saronni, tweevoudig winnaar van de Giro, schreef in 1977 de laatste editie op zijn naam.

  1. ‘Scheve’ Bouwman met rechte rug naar Amstel Gold Race

    ‘Scheve’ Bouwman met rechte rug naar Amstel Gold Race

    Hij debuteert zondag in de Amstel Gold Race, maar voor Koen Bouwman is de Limburgse klassieker niet het doel waarnaar hij de afgelopen drie weken in de Sierra Nevada heeft toegewerkt. ,,Het is superleuk om de Gold Race te rijden, ook al omdat het in de buurt is en er veel bekenden zullen komen kijken’', vertelt de 25-jarige coureur van Jumbo-Visma die vrijdag een trainingsstage in het Spaanse gebergte afsluit. Hij is daar met het grootste deel van de ploeg die straks met de Sloveen Primoz Roglic als een van de favorieten voor de eindzege naar de Giro d’Italia afreist.

Overige sporten