Giro-winnaar Carapaz moet geblesseerd afzeggen voor Vuelta

videoRichard Carapaz moet noodgedwongen de Vuelta missen. De kopman van Movistar, die samen met Nairo Quintana hoge ogen zou moeten gooien voor het klassement van de laatste grote ronde van het seizoen, is nog niet voldoende hersteld van een valpartij die hij zondag opliep tijdens het Nederlandse criterium Profronde Etten-Leur.

Aan die val hield de Ecuadoriaan een gekneusde rechterschouder en andere lichte kneuzingen over. Die verwondingen zijn te heftig om de 26-jarige klimmer van start te laten gaan, meldt zijn ploeg Movistar.

Carapaz (26) gold als een van de kanshebber voor de eindzege. Zijn ploeg zet nu in op Nairo Quintana en Alejandro Valverde. José Joaquín Rojas is opgeroepen als de vervanger van Carapaz. Van Nederlandse bodem komen onder anderen Wout Poels, Wilco Kelderman en Steven Kruijswijk met klassementsambities naar de Ronde van Spanje. 

Zaterdag begint de Vuelta met een ploegentijdrit in Torrevieja. De 74ste editie eindigt op 15 september in Madrid.

Volledig scherm
Giro-winnaar Richard Carapaz. © photo: Cor Vos
  1. Podcast | ‘Ploeg Van der Poel is niet sterk genoeg’
    Zonneveld, Wuyts & De Cauwer

    Podcast | ‘Ploeg Van der Poel is niet sterk genoeg’

    Nog vier nachtjes slapen en dan begint het klassieke voorjaar met de Omloop Het Nieuwsblad. In de podcast van het Vlaamse programma De Tribune wordt er alvast vooruit gekeken – op de klassiekers, op het fenomeen Remco Evenepoel en op de vraag hoe Mathieu van der Poel te stoppen is. Namens Sporza schoof de vaste commentatoren Michel Wuyts en José De Cauwer aan, namens AD Sportwereld Thijs Zonneveld.

Overige sporten