BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Groenewegen feliciteert Jakobsen na eerste zege sinds horrorcrash: ‘Respect dat je er weer staat’

VideoFabio Jakobsen heeft de tweede etappe in de Ronde van Wallonië gewonnen. De 24-jarige wielrenner uit Heukelum was de snelste in de sprint in Zolder. Het is zijn eerste zege sinds zware valpartij in de Ronde van Polen op 5 augustus vorig jaar. ,,Dit is het einde van mijn revalidatie. Ik ben terug", zei de geëmotioneerde Jakobsen op het podium na zijn eerste zege in bijna twee jaar. ,,Ik kijk ernaar uit om nog meer etappes te winnen.”

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Cavendish in tranen om boodschap Jakobsen: ‘Na alles wat hij heeft meegemaakt...’

  Cavendish in tranen om boodschap Jakobsen: ‘Na alles wat hij heeft meegemaakt...’

  Mark Cavendish won gisteren voor het eerst sinds 2016 een etappe in de Ronde van Frankrijk, z'n 31ste ritzege in totaal. Dat is ook ploegmaat Fabio Jakobsen niet ontgaan. De Nederlander sprak een speciale boodschap in voor Cavendish, die na het zien van de beelden z'n tranen niet kon bedwingen. ,,Na alles wat hij heeft meegemaakt, is winnen voor hem het minste dat we kunnen doen”, aldus een duidelijk geëmotioneerde ‘Cav’.

Overige sporten