Dylan Groenewegen zet zijn handtekening onder een contract tot eind 2023.
Volledig scherm
Dylan Groenewegen zet zijn handtekening onder een contract tot eind 2023. © photo: Cor Vos

Groenewegen zet handtekening onder contract tot en met 2023 bij Jumbo-Visma

Na zijn aankondiging van afgelopen zomer dat hij Jumbo-Visma trouw blijft, heeft Dylan Groenwegen de daad bij het woord gevoegd. De topsprinter zet zijn handtekening onder een verbintenis tot eind 2023 bij de Nederlandse WorldTour-formatie. Zijn huidige contract liep nog één seizoen door.

Groenewegen maakte eind 2015 de overstap van Team Roompot. Deze zomer won hij in de Tour de France de zevende etappe. Vorig jaar schreef hij in de Franse koers twee ritten op zijn naam en het jaar daarvoor won hij de slotetappe in Parijs.

,,Ik ben nu 26, dus ik word nog steeds sterker”, zegt de sprinter. ,,Ik ben op mijn 22ste bij de ploeg gekomen. Sindsdien heb ik veel stappen gezet. Dat zie je aan elke renner die bij onze ploeg is gekomen. We zijn op nul begonnen. Nu staan de ploeg en ik waar we willen staan. Natuurlijk moet je ook kijken hoe het bij andere ploegen zit, maar ik voel me hier echt thuis.”

In totaal boekte de Amsterdammer dit seizoen vijftien overwinningen. Daarmee had hij een groot aandeel in het succesjaar van Jumbo-Visma, dat het productiefste seizoen beleefde sinds het bestaan van de ploeg (en de vele voorgangers).

Overige sporten