Het Tourpodium van 2018: Winnaar Geraint Thomas wordt geflankeerd door Tom Dumoulin (l) en Chris Froome (r).
Volledig scherm
PREMIUM
Het Tourpodium van 2018: Winnaar Geraint Thomas wordt geflankeerd door Tom Dumoulin (l) en Chris Froome (r). © Cor Vos

Het hele Tourpodium ligt in de kreukels

De ene na de andere favoriet voor de Tour de France valt om. Na Tom Dumoulin en Chris Froome smakte ook Geraint Thomas tegen het asfalt. 

Tom Dumoulin op de bank na zijn val in de Giro.
Volledig scherm
Tom Dumoulin op de bank na zijn val in de Giro. © privé

Door Thijs Zonneveld

Ergens bij de Franse grens sloeg de twijfel toe. Elke afslag op de snelweg was er een waar hij om kon draaien. Of niet. Of toch maar wel. Was het wel zo’n goed idee, die hoogtestage? Was hij er wel klaar voor?

Tom Dumoulin draaide uiteindelijk om. Hij reed zijn auto niet naar hoogtestage in de Alpen, maar naar huis. Vanwege de knie, die ellendige knie. Het is ondertussen de hoofdpersoon in de soap die ­Dumoulins voorbereiding op de Tour de France is geworden. Alles draait om de knie. Meer dan een maand geleden viel hij erop in de Giro d’Italia, maar nog altijd is ie pijnlijk en dik. Afgelopen weekend werd er een stukje grind verwijderd uit de wond. Dumoulin (28) zou ermee kunnen trainen in La Plagne, maar besliste zelf anders tijdens de autoreis ernaartoe.

  1. Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Mathieu van der Poel mikte voor zijn debuut in een grote wielerronde op het jaar 2021. Door het uitstel van onder meer de Olympische Spelen van Tokio 2020 vanwege de mondiale uitbraak van het coronavirus kijkt de Nederlandse coureur inmiddels anders tegen zijn planning aan. Deelname aan de Tour de France is dit jaar ineens een optie, mits het jaarlijkse wielerspektakel komende zomer toch doorgang kan vinden en zijn ploeg Alpecin-Fenix een wildcard kan bemachtigen.

Overige sporten