Een van de meest karakteristieke en drukke stukjes van de Ronde van Vlaanderen: de Muur van Geraardsbergen. Ook hier blijft het zondag stil.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de meest karakteristieke en drukke stukjes van de Ronde van Vlaanderen: de Muur van Geraardsbergen. Ook hier blijft het zondag stil. © photo: Cor Vos

Het verdriet van Vlaanderen: ‘Zonder Hoogmis zal het een gewone zondag zijn’

Diep verankerd in de cultuur van de Vlamingen zit hij, ‘De Ronde’. Groot is het gemis nu de klassieker zondag niet wordt verreden. ,,Als het zover is, zal Vlaanderen zich herenigen.”

Door Pim Bijl

De rolluiken zijn geopend, zodat de politie kan controleren of er ondanks de coronacrisis een verboden feest aan de gang is. Maar uitbaters Serge en Marga peinzen er niet over, ze houden zich aan de regels. Café ’t Bierpotje is en blijft leeg en de koers komt hier zondag ook al niet voorbij. Geen zindering bij de Berendries, even verderop.

  1. Podcast | Wout van Aert: 'Ik voelde mijn been niet, het werd heel stil in de zaal’
    In Het Wiel

    Podcast | Wout van Aert: 'Ik voelde mijn been niet, het werd heel stil in de zaal’

    Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam gaan in een speciale uitzending van In Het Wiel uitgebreid in gesprek met de Belgische wielrenner Wout van Aert. Een openhartig gesprek over de vergelijking met Mathieu van der Poel, de zege in Roubaix en de zware blessure aan zijn bovenbeen. ,,Ik zal er voor elke training en koers mee bezig zijn. Die heup zal altijd wel sneller ‘vastzitten’ en om extra massage vragen.”

Overige sporten