Volledig scherm
PREMIUM
Steven Kruijswijk bergop in actie tijdens de Tour dit jaar. © Cor Vos

Jumbo-Visma moet puzzelen met kopmannen op klimparkoers van de Tour in 2020

De Tour de France van 2020 is er één voor klimmers en brengt voor Jumbo-Visma een aantal dilemma’s met zich mee. Welke van de drie kopmannen - Dumoulin, Kruijswijk en Roglic - worden uitgespeeld? En is het zinvol om topsprinter Dylan Groenewegen mee te nemen?

Door Daan Hakkenberg

Als Steven Kruijswijk naar links draait in zijn rode stoel in het Palais des Congrès kijkt hij recht in het gezicht van Chris Froome. En daarachter ziet hij Egan Bernal. Die aanblik kan zomaar eens de voorbode zijn van de strijd aankomende zomer in de Tour de France. Jumbo-Visma heeft in 2020 ook Tom Dumoulin in de gelederen en de ploegleiding heeft meermaals aangekondigd de hegemonie van Ineos te willen doorbreken. Dat zal dan moeten gebeuren op de 29 gecategoriseerde beklimmingen die in het Tour-parkoers zijn opgenomen.

  1. Podcast | ‘Ploeg Van der Poel is niet sterk genoeg’
    Zonneveld, Wuyts & De Cauwer

    Podcast | ‘Ploeg Van der Poel is niet sterk genoeg’

    Nog vier nachtjes slapen en dan begint het klassieke voorjaar met de Omloop Het Nieuwsblad. In de podcast van het Vlaamse programma De Tribune wordt er alvast vooruit gekeken – op de klassiekers, op het fenomeen Remco Evenepoel en op de vraag hoe Mathieu van der Poel te stoppen is. Namens Sporza schoof de vaste commentatoren Michel Wuyts en José De Cauwer aan, namens AD Sportwereld Thijs Zonneveld.

Overige sporten