Volledig scherm
© BELGA

Kittel beëindigt vroegtijdig zijn seizoen

Marcel Kittel rijdt dit seizoen geen koers meer. De Duitse sprinter maakte dat zelf bekend op zijn Facebookpagina. Zijn lichaam is op. 

De renner van Katoesja maakt een matig seizoen door. Zijn laatste overwinning dateert van maart, een ritoverwinning in de Tirreno-Adriatico, en in de grote koersen weet hij geen potten te breken. 

In zijn laatste drie meerdaagse wedstrijden haalde Kittel de finish niet. Hij stapte af in de Tour de France, Binck Bank Tour en de Ronde van Duitsland. 

'Sinds de crash in de Tour van 2017 heb ik nooit een goede rustperiode gehad', schrijft Kittel op zijn pagina. 'Er was altijd te veel te doen. Ik kijk uit naar een paar weken van rust en keer vervolgens terug op de fiets.'

  1. Worst klopt Cant in Flandriencross

    Worst klopt Cant in Flandrien­cross

    Annemarie Worst heeft de Flandriencross voor vrouwen gewonnen, de wedstrijd in het Belgische Hamme die meetelt voor de DVV Trofee. De Nederlandse, onlangs gekroond tot Europees kampioene, won de sprint van een groep van zeven rensters. De Belgische wereldkampioene Sanne Cant finishte als tweede, haar landgenote Ellen Van Loy werd derde. Cant nam de leiding in het klassement over van de Belgische Kim Van de Steene die na een mislukte start nooit meer voorin kwam. Worst had in de voorlaatste ronde geconcludeerd dat een sprint onvermijdelijk was. ,,Niemand lukte het om weg te rijden. Daarom koos ik voor de tweede plek, ideaal om de sprint aan te gaan'', vertelde ze bij Sporza. Vanuit de laatste bocht sprintte de Europees kampioene naar de zege. De pas zestienjarige Puck Pieterse eindigde in Hamme als tiende.

Overige sporten