Daniel McLay, op archiefbeeld.
Volledig scherm
Daniel McLay, op archiefbeeld. © BELGA

McLay verrast en sprint naar etappezege in Ronde van Guangxi

De Britse wielrenner Daniel McLay heeft de tweede etappe in de Ronde van Guangxi gewonnen. De 27-jarige renner van Education First, geboren in Nieuw-Zeeland, was na ruim 152 kilometer verrassend de sterkste in de massasprint. 

McLay klopte onder anderen Pascal Ackermann en Fernando Gaviria, de winnaar van de openingsrit, na een lange sprint over een brede weg in Qinzhou. Ackermann moest net als donderdag, toen hij op de streep werd geklopt door Gaviria, genoegen nemen met de tweede plaats. De Duitser van Bora-hansgrohe reageerde boos omdat hij tijdens de sprint bijna de hekken in was gereden door een coureur van Sunweb.

 Ackermann mocht zich troosten met de rode leiderstrui. Hij nam dankzij bonificatieseconden de leiding in het algemeen klassement over van Gaviria, die dit keer te laat kwam in de sprint en negende werd. De Italiaan Matteo Trentin eindigde voor de tweede dag op rij als derde.

De Belg Sep Vanmarcke, ploeggenoot van McLay, had kort daarvoor nog een dappere poging gedaan om solo als eerste aan te komen. Vanmarcke vormde lang een kopgroep met landgenoot Laurens De Vreese en de Fransman Jérôme Cousin. Op 8 kilometer van de streep ging de Belg van Education First er alleen vandoor. Met nog iets meer dan 3 kilometer te gaan, werd Vanmarcke echter ingerekend door het jagende peloton. 

McLay zorgde ervoor dat de Amerikaanse ploeg alsnog kon juichen. De Brit boekte zijn eerste zege in de UCI WorldTour. De derde etappe gaat zaterdag over een stratencircuit door Nanning, met onderweg steeds een klimmetje.

Overige sporten