Volledig scherm
Dylan Groenewegen was te ziek om te starten. © Photo News

Meer tegenslag voor LottoNL-Jumbo in Tirreno

Waar wielerploeg LottoNL-Jumbo liefst drie renners Parijs-Nice wegens ziekte zag verlaten, zat het in de Tirreno-Adriatico ook niet mee. De beoogde kopman Primoz Roglic gaf meer dan anderhalve minuut toe op de concurrentie en kan een goed klassement waarschijnlijk uit zijn hoofd zetten.

De Sloveen Roglic werd in de slotfase van de tweede etappe opgehouden door een valpartij en verloor kostbare tijd. ,,Niemand van onze ploeg viel, maar Primoz moest wel van fiets wisselen en werd daardoor gedwongen tot achtervolgen'', vertelde ploegleider Addy Engels. Roglic kwam op 1.42 van ritwinnaar Marcel Kittel binnen. ,,Het was een dag in mineur voor onze ploeg'', concludeerde Engels, die eerder al had gehoord van de ongemakken waarmee de renners van de Nederlandse ploeg in Parijs-Nice kampten.

Dylan Groenewegen, winnaar van de tweede etappe, en Lars Boom waren te ziek om te starten. Onderweg hield de Noor Amund Grondahl Jansen het ook niet vol. Tom Leezer, eveneens verre van fit, haalde de streep in Sisteron wel.

Overige sporten