Volledig scherm
Xandro Meurisse. © BSR Agency

Meurisse wint eerste etappe in Ronde van Murcia

Xandro Meurisse heeft de eerste etappe in de Ronde van Murcia op zijn naam gebracht. De 28-jarige Belg was in de sprint de sterkste van een vroege vlucht van tien renners. 

De wielrenner van Circus-Wanty Groupe Gobert bleef in de rit van Los Alcazares naar Caravaca de la Cruz na 177,6 kilometer de Canadees Adam De Vos en de Tsjech Josef Cerny voor.

Het peloton met daarin kopmannen Alejandro Valverde van Movistar en Luis León Sánchez van Astana kwam pas binnen op ruim 16 minuten achterstand.

Meurisse heeft ook de leiderstrui veroverd met 4 seconden voorsprong op De Vos. De Ronde van Murcia telt twee etappes. Zaterdag volgt een rit van Santomera naar Murcia met daarin de beklimming van de Alto de Collado Bermeja, een klim van de buitencategorie.

  1. Alleen Bos niet naar kwartfinales op keirin bij WK baanwielrennen

    Alleen Bos niet naar kwartfina­les op keirin bij WK baanwiel­ren­nen

    Drie van de vier Nederlandse sprinters hebben zich bij de WK baanwielrennen in Berlijn geplaatst voor de kwartfinales op het onderdeel keirin. Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland, woensdag nog goed voor een wereldrecord en titel op de teamsprint, wonnen hun heat overtuigend. Matthijs Büchli eindigde in zijn heat als tweede, ook voldoende voor een vervolg. Theo Bos, de vierde Nederlandse deelnemer, werd derde in zijn heat en moet zich via de herkansingen nog zien te plaatsen.

Overige sporten