Beelden van Milaan - San Remo 2019.
Volledig scherm
Beelden van Milaan - San Remo 2019. © photo: Cor Vos

Na Serie A ook Tirreno en Milaan-San Remo in gevaar door corona

Na het competitievoetbal in de Serie A loopt het Italiaanse wielervoorjaar gevaar door de uitbraak van het coronavirus. Het schrappen van de klassieker Milaan - San Remo is een serieuze optie.

,,Ook wij zijn erg bezorgd over de verspreiding van het virus aangezien de situatie in Italië problematisch is”, zegt Mauro Vegni, directeur van RCS tegen de Italiaanse krant Correire delle Sera. Vegni is momenteel in Dubai voor de UAE-Tour, maar zijn organisatie RCS is ook verantwoordelijk voor de wielerwedstrijden Tirreno-Adriatico, Milaan - San Remo en de Giro d’Italia. Vegni: ,,Onze eerste zorg is Tirreno-Adriatico en vooral Milaan-San Remo, die binnen een maand gepland staat. Er is geen plan B. Als de overheid besluit sportevenementen in Milaan en Lombardije tegen te houden, dan moeten wij de wedstrijden aflassen.’’

Onder andere Mathieu van der Poel en Dylan Groenwegen hebben Milaan - San Remo, die wordt verreden op 21 maart, opgenomen in het programma. De Italiaanse etappewedstrijd Tirreno-Adriatico staat gepland van 11 tot met 17 maart.

Vier duels afgelast

Afgelopen weekeinde werden al vier voetbalwedstrijden in de Serie A afgeblazen. Internazionale - Sampdoria, Atalanta Bergamo - Sassuolo en Hellas Verona - Cagliari en Torino - Parma gingen niet door. De mogelijkheid bestaat dat het complete competitieprogramma voor aankomend weekeinde (met de topper Juventus –Internazionale) wordt geschrapt, zo liet de Italiaanse premier Giuseppe Conte weten.

Het coronavirus in Italië heeft inmiddels een vierde dodelijks slachtoffer geëist zo meldt de Rai. Het aantal besmettingen staat op ruim 150. Het hart van de Italiaanse corona-uitbraak ligt in de noordelijke regio’s Lombardije en Veneto. Vanwege het virus zitten meerdere dorpen in het noorden van Italië compleet op slot.

Overige sporten