Volledig scherm
Remco Evenepoe. © photo: Cor Vos

Nog geen Tour voor Belgisch toptalent Evenepoel

Remco Evenepoel (19) debuteert volgend jaar nog niet in de Tour de France. Het Belgische supertalent, dat dit jaar onder meer de Clásica San Sebastian won, Europees kampioen tijdrijden werd en WK-zilver pakte op datzelfde onderdeel, sluit deelname aan de Tour van 2020 bij voorbaat uit. Dat zegt Evenepoel in de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

,,De Olympische Spelen en het WK worden in 2020 mijn twee grote doelen’’, zegt de coureur van Deceuninck-Quick Step, die gisteren ter afsluiting van zijn wegseizoen het herfstcriterium in Oostrozebeke reed (en won). ,,De Tour? Honderd procent uitgesloten. Giro of Vuelta? Áls ik een grote ronde rijd, zal dat in functie van de Spelen zijn.’’

  1. Podcast | ‘Ploeg Van der Poel is niet sterk genoeg’
    Zonneveld, Wuyts & De Cauwer

    Podcast | ‘Ploeg Van der Poel is niet sterk genoeg’

    Nog vier nachtjes slapen en dan begint het klassieke voorjaar met de Omloop Het Nieuwsblad. In de podcast van het Vlaamse programma De Tribune wordt er alvast vooruit gekeken – op de klassiekers, op het fenomeen Remco Evenepoel en op de vraag hoe Mathieu van der Poel te stoppen is. Namens Sporza schoof de vaste commentatoren Michel Wuyts en José De Cauwer aan, namens AD Sportwereld Thijs Zonneveld.

Overige sporten