Volledig scherm
PREMIUM
Lars Boom. © photo: Cor Vos

‘Nu moet het gebeuren, dat weet Lars ook’

BinckBank TourVoor de meeste renners is de BinckBank Tour niet bepaald de wedstrijd van het jaar, maar voor Lars Boom ligt het anders. Het is hét podium om zich in de kijker te rijden nu zijn contract bij Lotto-Jumbo afloopt.

Quote

Met het oog op de samenstel­ling van de ploeg is dit geen heel belangrij­ke wedstrijd. Voor Lars Boom wel

Teambaas Richard Plugge

Lars Boom tilt zijn hondje Coco met een hand de lucht in en stapt over de riem die het dier een paar seconden eerder om zijn benen wikkelde. Zijn blik strak. Wat nooit verandert is de gewoonte zijn vrouw voor een wedstrijd een kus te geven, wat wel wisselt is zijn oogopslag, weet ze. Hoe groter de druk, hoe afweziger hij kijkt. Zoals nu.

Boom (32) moet zich deze week in de BinckBank Tour bewijzen. Dat riep de renner vooraf, dat geeft ook teambaas Richard Plugge toe. Desgevraagd: ,,Met het oog op de samenstelling van de ploeg is dit geen heel belangrijke wedstrijd. Voor Lars Boom wel.” Het contract van Boom loopt na dit jaar af, Lotto-Jumbo praat intussen met andere renners. Daarnaast kende Boom een slecht voorseizoen na een operatie vanwege hartritmestoornissen en een korte schorsing na het maken van een slaande beweging naar een concurrent in de Ronde van Noorwegen.

Overige sporten