Filippo Baroncini viert zijn overwinning bij het WK voor beloften. In de achtergrond sprint Olav Kooij (in het oranje) naar het brons in de wegrit.
Volledig scherm
Filippo Baroncini viert zijn overwinning bij het WK voor beloften. In de achtergrond sprint Olav Kooij (in het oranje) naar het brons in de wegrit. © photo: Cor Vos

Olav Kooij grijpt brons bij WK voor beloften, Filippo Baroncini soleert naar wereldtitel

Filippo Baroncini heeft zich gekroond tot wereldkampioen wielrennen bij de beloften (tot 23 jaar). De 21-jarige Italiaan reed in volle finale weg en hield in Leuven solo stand tegen een sterk uitgedund peloton. Olav Kooij pakte het brons, vlak achter Biniam Ghirmay Hailu uit Eritrea.

  1. Drie keer is scheepsrecht voor Lavreysen, die nu wel afrekent met Richardson in Track Champions League

    Drie keer is scheeps­recht voor Lavreysen, die nu wel afrekent met Richardson in Track Champions League

    Harrie Lavreysen heeft bij de Champions League voor baanwielrenners na twee nederlagen revanche genomen op zijn Australische rivaal Matthew Richardson op de sprint. De regerend wereldkampioen verloor op Palma Mallorca en Berlijn in de finale van Richardson, maar zaterdag pakte hij in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines de overwinning. Op het onderdeel keirin moest Lavreysen de zege wel aan Richardson laten en finishte als tweede.