Oproep Tom Dumoulin: blijf thuis

videoTom Dumoulin heeft in een filmpje van de politie Limburg iedereen opgeroepen komende dagen alleen naar buiten te gaan wanneer het noodzakelijk is. Hij doet zijn oproep vlak voor het aanstaande paasweekeinden waarvoor goed weer is voorspeld.

,,Het is fantastisch weer buiten en zul je net zien, in deze coronacrisis, dat we met z’n allen binnen moeten blijven,’’ begint Dumoulin, die zelf net over de Belgische grens woont. ,,De verleiding is groot om lekker buiten te gaan fietsen en lekker de motor te pakken en er op uit te gaan en lekker te gaan picknicken in het park. Zeker met met 1,5 meter afstand mag dat officieel ook nog. Het enige probleem is: als we dat allemaal gaan doen, dan is dat niet meer houdbaar. Dan kunnen we die 1,5 meter niet meer waarborgen. Dus wil ik ook absoluut vragen om toch alleen voor het noodzakelijke naar buiten te gaan”, zegt Dumoulin. „Dit weer gaat er normaal gezien in juni ook zijn. Laten we er met zijn allen voor zorgen dat we in juni in ieder geval wél naar buiten kunnen. Pas goed op jullie zelf, dan ga ik hetzelfde doen.’’

Trainingskamp Jumbo Visma in Alicante met rechts Tom Dumoulin.
Volledig scherm
Trainingskamp Jumbo Visma in Alicante met rechts Tom Dumoulin. © Team Jumbo Visma
  1. Podcast | Wout van Aert: 'Ik voelde mijn been niet, het werd heel stil in de zaal’
    In Het Wiel

    Podcast | Wout van Aert: 'Ik voelde mijn been niet, het werd heel stil in de zaal’

    Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam gaan in een speciale uitzending van In Het Wiel uitgebreid in gesprek met de Belgische wielrenner Wout van Aert. Een openhartig gesprek over de vergelijking met Mathieu van der Poel, de zege in Roubaix en de zware blessure aan zijn bovenbeen. ,,Ik zal er voor elke training en koers mee bezig zijn. Die heup zal altijd wel sneller ‘vastzitten’ en om extra massage vragen.”

Overige sporten