Volledig scherm
PREMIUM
Maxime Monfort neemt Tim Wellens mee in zijn wiel © BELGA

Oproer in peloton door onveilige routes in BinckBank Tour

Tim Wellens eerde zijn ploegmaat Bjorg Lambrecht met het winnen van de koninginnenrit. Ondertussen zorgt diens fatale val voor nervositeit in het peloton.

Door Ad Pertijs

Oproer dreigde in de BinckBank Tour. Een filmpje waarin een man woensdag pal voor het aanstormende peloton het zebrapad opstapte en als door een wonder werd ontweken, maakte op Twitter het nodige los. Er werd daarnaast door de renners geklaagd over het onveilige parkoers. ,,Moeten we echt wachten op een incident voor we iets veranderen?’’, vroeg Bob Jungels zich af. ,,Elke koers moet gekker en gevaarlijker’’, zei Marcel Sieberg. En van Jos van Emden mocht de BinckBank Tour worden gedegradeerd tot een kermiskoers.

  1. Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Bij de Britse baanploeg, al jaren toonaangevend op de Olympische Spelen, is nog geen sprake van paniek na al het Nederlandse succes bij de afgelopen Europese kampioenschappen. Net als bij de voorgaande twee WK’s was Nederland dit EK (vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons) de grote winnaar van het toernooi. ,,Indrukwekkend. Dit EK en ook de laatste jaren al,’’ zegt Iain Dyer, hoofdcoach van de Britse baanploeg. ,,Maar de vraag is: is Nederland er ook klaar voor op de dag dat het er echt om gaat: op de Olympische Spelen.’’

Overige sporten