Volledig scherm
Jack Bobridge. © ANP

Oud-baanrenner Bobridge ruim vier jaar cel in

Voormalig wielrenner Jack Bobridge heeft een gevangenisstraf van 4 en een half jaar gekregen, melden Australische media. De 29-jarige Australiër werd in augustus 2017 opgepakt en beschuldigd van het verkopen van xtc-pillen. Bobridge werd in mei op vier aanklachten schuldig bevonden aan het verstrekken van drugs aan een voormalige vriend.

De Australische politie kwam Bobridge op het spoor bij een undercoveractie gericht op dealers van partydrugs. Hij mocht na betaling van borg in vrijheid zijn zaak afwachten.

Bobridge, die na seizoen 2016 besloot te stoppen, reed onder andere voor Orica-Green Edge, de Nederlandse ploegen Blanco en Belkin en als laatste voor Trek-Segafredo. Hij won in 2012 en 2016 op de Olympische Spelen zilver op de ploegachtervolging op de baan. Op de weg werd hij drie keer Australisch kampioen en één keer Australisch kampioen tijdrijden. Hij stopte met wielrenner omdat hij last had van een reumatische aandoening.

De oud-wielrenner gaf tijdens de rechtszaak toe dat hij gedurende zijn wielercarrière drugs als xtc en cocaïne had gebruikt. Ook noemde hij tijdens de getuigenis de namen van twee andere renners, maar de rechter maakte die namen niet bekend.

De advocaat van Bobridge zei tegen de rechtbank dat zijn cliënt volhoudt onschuldig te zijn. Hij komt na tweeënhalf jaar in aanmerking voor vervroegde vrijlating.

Overige sporten