Volledig scherm
Tom Dumoulin moest een streep zetten door de Tour. © AFP

Seizoen Dumoulin in gevaar door knieblessure

Tom Dumoulin blijft last houden van de knieblessure die hij opliep na een val in de Giro d’Italia. Uit een mri-scan bleek dat vooral zijn kniepees de kopman van Team Sunweb parten blijft spelen, liet de ploeg weten. Het is onduidelijk hoe lang het herstel nog gaat duren en hoe lang hij niet in actie kan komen.

Dumoulin mag voorlopig niet intensief trainen en alleen lichte oefeningen afwerken. ,,Pas als hij weer voluit kan trainen, kunnen we nieuwe doelen stellen”, meldt Sunweb in een verklaring.

De 28-jarige Limburger zou na zijn opgave in de Giro aanvankelijk meedoen aan de Tour de France, maar besloot op het laatste moment niet op hoogtestage te gaan en de hoop op Tourdeelname te laten varen.

,,Zoals we weten viel Tom hard in de Giro en daardoor liep hij letsel op aan zijn botten, pezen, het kraakbeen en het zachtste weefsel in zijn knie. We hebben het letsel van dichtbij gevolgd via mri-scans en een programma opgesteld op basis van rust, training en behandeling.”

,,Op dit moment is de pees de beperkende factor. De afgelopen weken is de focus, die aanvankelijk was gericht om alsnog de Tour te halen, verschoven naar volledig herstel en dat zal de komende tijd ook het geval blijven.”

Als Dumoulin de De Vuelta a España nog wil halen, begint de tijd serieus te dringen. De laatste grote ronde van het jaar begint op 24 augustus. Het WK in Yorkshire is van 22 tot en met 29 september.

Bekijk de eerste reactie van Dumoulin na zijn val in de Giro.

Overige sporten