Volledig scherm
Tom-Jelte Slagter. © BELGA

Slagter krijgt weer een kans in Milaan-Sanremo

De Groningse wielrenner Tom-Jelte Slagter (29) rijdt komende zaterdag Milaan-Sanremo. Hij is door zijn ploeg Dimension Data opgenomen in de selectie voor de ‘Primavera’. De Italiaanse sprinter Giacomo Nizzolo wordt uitgespeeld als de kopman.

Het gaat zaterdag de vierde deelname worden van Slagter aan de Italiaanse klassieker. In 2016 was hij er voor het laatst bij in Milaan. Hij eindigde destijds als veertiende.

Slagter zal normaal gesproken de ruimte krijgen om op de Poggio voor zijn kansen te gaan.

Mocht het uitdraaien op een massasprint dan is Nizzolo de man voor de Zuid-Afrikaanse wielerploeg. De 30-jarige Italiaan won dit jaar al de sprint in de slotetappe van de Ronde van Oman.

,,Milaan-Sanremo is een speciale race omdat zeker vijftig renners een kans hebben op de overwinning. De Poggio voelt als een zware klim na 290 kilometer fietsen. Het is een kwestie van zo weinig mogelijk energie verspillen om die te gebruiken voor de eindsprint”, zegt Nizzolo, die eigenlijk niet de eerste keuze is van Dimension Data. De wielerploeg wilde de Britse sprinter Mark Cavendish, die in 2009 won in Sanremo en op het moment sukkelt met zijn fitheid, klaarstomen voor de koers.

Vorig jaar bleef in Milaan-Sanremo de Italiaan Vincenzo Nibali het sprintende peloton net voor.

Volledig scherm
Tom-Jelte Slagter. © Cor Vos

Overige sporten