Volledig scherm
Tom-Jelte Slagter. © BELGA

Slagter krijgt weer een kans in Milaan-Sanremo

De Groningse wielrenner Tom-Jelte Slagter (29) rijdt komende zaterdag Milaan-Sanremo. Hij is door zijn ploeg Dimension Data opgenomen in de selectie voor de ‘Primavera’. De Italiaanse sprinter Giacomo Nizzolo wordt uitgespeeld als de kopman.

Het gaat zaterdag de vierde deelname worden van Slagter aan de Italiaanse klassieker. In 2016 was hij er voor het laatst bij in Milaan. Hij eindigde destijds als veertiende.

Slagter zal normaal gesproken de ruimte krijgen om op de Poggio voor zijn kansen te gaan.

Mocht het uitdraaien op een massasprint dan is Nizzolo de man voor de Zuid-Afrikaanse wielerploeg. De 30-jarige Italiaan won dit jaar al de sprint in de slotetappe van de Ronde van Oman.

,,Milaan-Sanremo is een speciale race omdat zeker vijftig renners een kans hebben op de overwinning. De Poggio voelt als een zware klim na 290 kilometer fietsen. Het is een kwestie van zo weinig mogelijk energie verspillen om die te gebruiken voor de eindsprint”, zegt Nizzolo, die eigenlijk niet de eerste keuze is van Dimension Data. De wielerploeg wilde de Britse sprinter Mark Cavendish, die in 2009 won in Sanremo en op het moment sukkelt met zijn fitheid, klaarstomen voor de koers.

Vorig jaar bleef in Milaan-Sanremo de Italiaan Vincenzo Nibali het sprintende peloton net voor.

Volledig scherm
Tom-Jelte Slagter. © Cor Vos
  1. ‘Scheve’ Bouwman met rechte rug naar Amstel Gold Race

    ‘Scheve’ Bouwman met rechte rug naar Amstel Gold Race

    Hij debuteert zondag in de Amstel Gold Race, maar voor Koen Bouwman is de Limburgse klassieker niet het doel waarnaar hij de afgelopen drie weken in de Sierra Nevada heeft toegewerkt. ,,Het is superleuk om de Gold Race te rijden, ook al omdat het in de buurt is en er veel bekenden zullen komen kijken’', vertelt de 25-jarige coureur van Jumbo-Visma die vrijdag een trainingsstage in het Spaanse gebergte afsluit. Hij is daar met het grootste deel van de ploeg die straks met de Sloveen Primoz Roglic als een van de favorieten voor de eindzege naar de Giro d’Italia afreist.

Overige sporten