Volledig scherm
Sam Bennett. © photo: Cor Vos

Sprinter Bennett verlaat Bora, Beppu levert contract bij Trek in

Sam Bennett vertrekt na zes jaar bij de ploeg Bora-hansgrohe. De Ierse sprinter, geboren in België, had al eerder aangegeven weg te willen en lag met zijn werkgever overhoop over de duur van zijn contract. Volgens Belgische media zal Bennett zijn loopbaan voortzetten bij Deceuninck - Quick-Step, de ploeg van manager Patrick Lefevere.

,,Bij Bora-hansgrohe ontwikkelde Bennett zich de voorbije zes jaar tot een van de beste sprinters van het peloton. Maar het werd steeds moeilijker om de doelen van de ploeg en de renner op elkaar af te stemmen”, aldus de Duitse formatie in een verklaring. ,,Het management heeft de wens van Bennett aanvaard om het team te verlaten en zijn loopbaan elders voort te zetten.”

Bennett bezorgde Bora-hansgrohe de afgelopen jaren een reeks overwinningen. Vorig jaar won de 29-jarige Ier drie etappes in de Ronde van Italië. Dit seizoen was hij onder meer twee keer succesvol in de Ronde van Spanje en hij won ook twee ritten in Parijs-Nice.

Beppu weg bij Trek

De Japanner Fumiyuki Beppu heeft zijn contract bij Trek-Segafredo ingeleverd. De 36-jarige Beppu had nog een contract voor volgend seizoen bij de Amerikaanse ploeg van onder anderen Bauke Mollema, maar hij vindt het na zes jaar tijd voor een nieuwe uitdaging. ,,Het was geen makkelijke beslissing, maar het is voor mij tijd om een nieuwe kant op te gaan. Ik heb hier een heel speciale tijd in mijn carrière gehad die ik nooit zal vergeten”, aldus de Aziaat.

Beppu reed eerder voor onder meer Skil-Shimano, het huidige Team Sunweb. Sinds 2014 reed hij in de kleuren van Trek. Beppu werd drie keer Japans kampioen tijdrijden en won in 2015 en 2016 het criterium dat onderdeel is van de Japan Cup. ,,’Fumy’ is altijd een eerlijke en loyale teamgenoot geweest, daar zijn we hem dankbaar voor”, zei manager Luca Guercilena van Trek. ,,We wensen hem een mooie toekomst bij zijn nieuwe uitdaging.” Onduidelijk is waar Beppu volgend jaar gaat rijden.

Overige sporten