Volledig scherm
Steven de Jongh. © Cor Vos

Steven de Jongh: Dank aan iedereen voor alle hulp

Het ging vorige week als een schok door de wielerwereld: de vermissing van ploegleider en ex-renner Steven de Jongh. Het liep gelukkig allemaal relatief goed af. Vandaag heeft De Jongh via Twitter zijn dankbaarheid uitgesproken.

Het begon met een ongeruste tweet van De Jonghs vrouw Renee Meijer. Ze had al enkele uren niets meer vernomen van haar man, die in Spanje een fietstocht aan het maken was. Twitter sprong erbovenop, het bericht werd talloze malen gedeeld, en na een zoekactie werd De Jongh buiten bewustzijn langs de kant van de weg gevonden. In het ziekenhuis bleken de verwondingen nog mee te vallen. De Jongh had ‘alleen’ een hersenschudding, en mocht de volgende dag naar huis.

De grootste dank van De Jongh gaat uit naar zijn vrouw, voor haar snelle handelen. ,,Dankzij haar ben ik gevonden voordat het slecht weer werd.’’ Maar ook de lokale politie en brandweer worden bedankt, evenals Robert Gesink die in de buurt was en meezocht. Wielerapp Strava wordt door de ploegleider van Trek-Segafredo ook vermeld, want die app zorgde ervoor dat men wist waar ze naar De Jongh moesten zoeken.

Wat er nou precies gebeurd is op die dag, of De Jongh uit zichzelf is gevallen of wellicht door toedoen van een auto uit de bocht is gevlogen, is nog niet duidelijk. Dat moet blijken uit het politie-onderzoek. De Jongh kan zich niets van het incident herinneren.

  1. Bondscoach Moerenhout: Van der Poel mag als kopman mee naar WK

    Bondscoach Moerenhout: Van der Poel mag als kopman mee naar WK

    Als Mathieu van der Poel het wil, dan gaat hij als kopman mee met de Nederlandse ploeg naar het WK op de weg eind september. Bondscoach Koos Moerenhout wil in zijn selectie voor de mondiale titelstrijd in het Engelse Yorkshire met liefde een plek reserveren voor de winnaar van de Amstel Gold Race. Moerenhout: ,,Ik ben al in Yorkshire wezen verkennen. Het is een parkoers wat Van der Poel op het lijf is geschreven. Het mag geen verrassing zijn dat ik hem er graag bij wil.’’
  2. Podcast In Het Wiel: Mathieu van der Poel en het sprookje van de Amstel Gold Race

    Podcast In Het Wiel: Mathieu van der Poel en het sprookje van de Amstel Gold Race

    Het zal je niet verbazen: de nieuwste podcast van In het Wiel gaat over Mathieu van der Poel, Mathieu van der Poel en nog eens Mathieu van der Poel. De Nederlands kampioen op zowel de weg als in het veld maakte zondag veel indruk door bij zijn debuut de Amstel Gold Race te winnen, na een zinderende ontknoping. Presentator Hidde van Warmerdam praat met Thijs Zonneveld en Thomas Dekker uitgebreid na over de beklijvende race.

Overige sporten