Volledig scherm
Alejandro Valverde. © photo: Cor Vos

Valverde maakt rentree in Frankrijk

De Spaanse wielrenner Alejandro Valverde maakt deze week zijn rentree in de Franse rittenkoers Route d'Occitanie, voorheen beter bekend als de Route du Sud. De wereldkampioen stond enkele weken aan de kant na een val in de aanloop naar Luik-Bastenaken-Luik. Valverde verscheen wel aan de start van de Waalse voorjaarsklassieker, maar hij moest daarin opgeven.

De 39-jarige Spanjaard moest ook de Ronde van Italië overslaan. Hij kampte met vochtophoping (een oedeem) in zijn heiligbeen, een bot in de wervelkolom.

,,Het is erg jammer om niet aan een grote ronde als de Giro deel te kunnen nemen, maar ik moet aandacht besteden aan mijn lichaam en weer helemaal fit worden om in de rest van het jaar de best mogelijke resultaten te behalen'', zei Valverde toen. Hij keert nu terug in de Zuid-Franse ronde die hij vorig jaar op zijn naam schreef. De kopman van Movistar won dit jaar in zijn regenboogtrui pas één keer, een etappe in de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten.

  1. Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Bij de Britse baanploeg, al jaren toonaangevend op de Olympische Spelen, is nog geen sprake van paniek na al het Nederlandse succes bij de afgelopen Europese kampioenschappen. Net als bij de voorgaande twee WK’s was Nederland dit EK (vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons) de grote winnaar van het toernooi. ,,Indrukwekkend. Dit EK en ook de laatste jaren al,’’ zegt Iain Dyer, hoofdcoach van de Britse baanploeg. ,,Maar de vraag is: is Nederland er ook klaar voor op de dag dat het er echt om gaat: op de Olympische Spelen.’’

Overige sporten