Volledig scherm
Van Aert tijdens een verkenning. © BELGA

Van Aert over duel met VDP: Maak 25 procent kans om te winnen

Wout van Aert gaat in Valkenburg op jacht naar zijn derde wereldtitel op rij. Dan moet hij wel afrekenen met rivaal Mathieu van der Poel, die dit veldritseizoen oppermachtig is en al 26 wedstrijden won. ,,De meeste kansen liggen bij Mathieu. Ik denk dat ik misschien 25 procent kans maak op de titel. Dat is niet weinig'', aldus de Belg tegenover Sporza.

Van Aert begon het veldritseizoen matig, maar na een aantal stevige stages en trainingen kwam hij de laatste weken al dichter in de buurt bij Van der Poel. In Valkenburg vindt de Belg echter een parkoers naar zijn zin: ,,Ik denk dat het parkoers zeker iets voor mij is'', is Van Aert positief na een verkenningsrondje. ,,De omloop is helemaal om zeep gereden en dat zal heel speciaal zijn. Er zullen niet veel stroken berijdbaar zijn. Zoals het er vanmiddag (zaterdag, red.) bij lag, wordt het moeilijk om het juiste materiaal te kiezen.''

De verkenning voor de 23-jarige regerend wereldkampioen liep niet zonder problemen. ,,Ik ben stevig gevallen. Ik probeerde de schuine kant wat sneller te doen, maar ik heb vooral geleerd dat ik daar niet te veel risico's moet nemen'', concludeert Van Aert.

Overige sporten