Mathieu van der Poel viert zijn overwinning in de Amstel Gold Race.
Volledig scherm
Mathieu van der Poel viert zijn overwinning in de Amstel Gold Race. © ANP

Van der Poel mag ook van start in klassieker Parijs-Roubaix

Hij hoopte er al op en het gaat gebeuren: Mathieu van der Poel gaat debuteren in Parijs-Roubaix. De organisatie heeft zojuist de zes wildcards voor de wedstrijd bekendgemaakt en daar is Alpecin-Fenix er één van.

Van der Poel reed afgelopen jaar al de Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem. Hij won Dwars door Vlaanderen. Op 11 april zal Van der Poel normaal gesproken aan de start verschijnen bij de klassieker op de kasseien.

Van der Poel liet afgelopen jaar al doorschemeren dat hij in 2020 graag zijn debuut wil maken in Parijs-Roubaix. In 2019 startte hij wel in de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race, maar sloeg hij de klassieker in Noord-Frankrijk over. De wedstrijd in Limburg wist hij te winnen, in ‘Vlaanderen’ eindigde hij als vierde.

Naast Alpecin-Fenix hebben ook de Franse ploegen B&B Hotels-Vital Concept, Nippo Delko Provence en Team Arkéa-Samsic een uitnodiging ontvangen. De Pro-continentale ploegen Total Direct Energie en Wanty-Gobert mogen op basis van hun ranking meedoen aan de klassieker. De negentien ploegen uit de UCI WorldTour hebben eveneens automatisch startrecht.

Overige sporten