Volledig scherm
Marianne Vos. © Cor Vos

Vos na val uit Energy Women's Tour

Marianne Vos heeft moeten opgeven in de Energy Women's Tour. De 32-jarige Brabantse was in de derde etappe betrokken bij een massale valpartij en viel hard op haar hoofd. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht omdat een wond moest worden gehecht.

Vos was na de zege in de tweede etappe de leider in de Britse etappekoers. Ze noemt het afstappen heel zonde, omdat ze zo goed in het klassement stond. "Het tempo in het peloton ging flink omhoog op weg naar de tussensprint. Ergens voor me viel iemand die ik niet kon ontwijken", zegt Vos. "Ik viel hard op mijn hoofd maar behalve een snee en wat schaafwonden , heb ik geen verwondingen. Ik moest echter naar het ziekenhuis voor hechtingen."

CCC Liv, de ploeg van Vos, meldt dat ook ploeggenoten Jeanne Korevaar en de Belgische Valerie Demey door de val moesten opgeven.

Winst

De derde etappe werd utieindelijk gewonnen door Jolien D’hoore. De Belgische renster van Boels-Dolmans was na 145 kilometer fietsen van Henley-on-Thames naar Blenheim Palace de snelste in een sprint. Ze bleef de Duitse Lisa Brennauer en Demi Vollering voor.

Brennauer is de nieuwe leider in het klassement. De Duitse heeft een voorsprong van 5 seconden op de Amerikaanse Coryn Rivera en 6 seconden op de Britse Elizabeth Deignan en Amy Pieters. De Women’s Tour duurt tot en met zaterdag.

  1. Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Bij de Britse baanploeg, al jaren toonaangevend op de Olympische Spelen, is nog geen sprake van paniek na al het Nederlandse succes bij de afgelopen Europese kampioenschappen. Net als bij de voorgaande twee WK’s was Nederland dit EK (vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons) de grote winnaar van het toernooi. ,,Indrukwekkend. Dit EK en ook de laatste jaren al,’’ zegt Iain Dyer, hoofdcoach van de Britse baanploeg. ,,Maar de vraag is: is Nederland er ook klaar voor op de dag dat het er echt om gaat: op de Olympische Spelen.’’

Overige sporten