Volledig scherm
PREMIUM
Thijs Zonneveld. © AD Sportwereld

Wielergod heeft bij Wout van Aert vuiltje in zijn oog

ColumnColumnist Thijs Zonneveld had zondag te doen met Wout van Aert. ‘Hij had de kop om te winnen, hij had de benen om te winnen. Maar niet het geluk.’

Hij zou hebben gehuild. In de laatste kilometers, in de straten van Roubaix. Op de wielerbaan, waar hij alleen zou zijn aangekomen. Na de finish, liggend in het gras. Tijdens de interviews na afloop en op het podium, op het moment dat hij de kei naar de hemel zou hebben getild.

En wij hadden allemaal met Wout van Aert meegehuild.

  1. ‘Scheve’ Bouwman met rechte rug naar Amstel Gold Race

    ‘Scheve’ Bouwman met rechte rug naar Amstel Gold Race

    Hij debuteert zondag in de Amstel Gold Race, maar voor Koen Bouwman is de Limburgse klassieker niet het doel waarnaar hij de afgelopen drie weken in de Sierra Nevada heeft toegewerkt. ,,Het is superleuk om de Gold Race te rijden, ook al omdat het in de buurt is en er veel bekenden zullen komen kijken’', vertelt de 25-jarige coureur van Jumbo-Visma die vrijdag een trainingsstage in het Spaanse gebergte afsluit. Hij is daar met het grootste deel van de ploeg die straks met de Sloveen Primoz Roglic als een van de favorieten voor de eindzege naar de Giro d’Italia afreist.

Overige sporten