Volledig scherm
Worst verslaat Alavarado aan de finish in Zonhoven. © BELGA

Worst wint veldrit in Zonhoven met volledig Oranje-podium

SuperprestigeAnnemarie Worst heeft de cross uit de Superprestige van Zonhoven gewonnen. De Nederlandse veldrijdster raakte in de laatste ronde van de wedstrijd voorop samen met haar landgenote Ceylin del Carmen Alvarado. Worst was de snelste in de sprint. Ook de derde plaats was voor een Nederlandse, Yara Kastelijn.

Inge van der Heijden was de vierde Nederlandse in de top 5. Ze hield de Belgische wereldkampioene Sanne Cant (6e) achter zich.

Worst en Alvarado moesten zich met name in de laatste ronde langs achterblijvers manoeuvreren. Het parcours in Zonhoven met de beruchte ‘kuil’ zorgde voor tal van stilgevallen rensters. ,,Best lastig”, erkende Worst, die ook nog even met haar fiets in die van Alvarado haakte. ,,Gelukkig konden we snel verder. Ceylin had een klein gaatje op mij na de laatste afdaling. Ik kon nog terugkomen en daarna was het alles of niets in de spurt.” Voor Worst was het haar eerste zege in de Superprestigereeks dit seizoen.

Alvarado had al twee zeges achter haar naam en leidt ook in het klassement. ,,Annemarie en ik waren duidelijk de sterksten vandaag. Wij vielen nooit stil, hoe lastig het parcours hier ook was. Bovenaan verzuurde je volledig. Ik denk dat de beste heeft gewonnen.”

Overige sporten