Wout van Aert.
Volledig scherm
Wout van Aert. © BELGA

Wout van Aert wil in winter crossen rijden

Wout van Aert herstelt voorspoedig van de gevolgen van een zware valpartij in de Ronde van Frankrijk. De Belg van Jumbo-Visma hoopt deze winter als veldrijder weer in actie te kunnen komen.

Van Aert liep een diepe vleeswond in zijn rechterbeen op en is tweemaal geopereerd. ,,De eerste zes weken moet ik het rustig aan doen om het weefsel de kans te geven helemaal te herstellen", vertelt hij. ,,Daarna mag de belasting worden opgevoerd en hoop ik mijn conditie weer op te bouwen want die zit nu ver onder nul. Ik hoop deze winter nog een aantal crossen te rijden, al is het maar als voorbereiding op het voorjaar. Maar crossen vraagt een grote belasting van mijn heup en veel spieren die geraakt zijn. Dat maakt het moeilijker. Mijn doel is in het voorjaar weer mijn oude niveau te halen en liefst nog een beetje beter.”

  1. Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Mathieu van der Poel mikte voor zijn debuut in een grote wielerronde op het jaar 2021. Door het uitstel van onder meer de Olympische Spelen van Tokio 2020 vanwege de mondiale uitbraak van het coronavirus kijkt de Nederlandse coureur inmiddels anders tegen zijn planning aan. Deelname aan de Tour de France is dit jaar ineens een optie, mits het jaarlijkse wielerspektakel komende zomer toch doorgang kan vinden en zijn ploeg Alpecin-Fenix een wildcard kan bemachtigen.

Overige sporten