Volledig scherm
Bas van der Aa achter de toog in zijn Winssense café De Gouden Leeuw. © Eveline van Elk

Bas van der Aa uit Winssen wint NK biertappen

AMSTERDAM/WINSSEN - Kastelein Bas van der Aa van café De Gouden Leeuw in Winssen heeft woensdag het Nederlands Kampioenschap biertappen gewonnen. Hij scoorde de hoogste punten bij de finale op horecabeurs Horecava in Amsterdam.

Bij eerdere edities van het Nederlands Kampioenschap gooide de Winssenaar ook al hoge ogen. Vorig jaar werd hij 2e. Hij tapte weliswaar het beste pilsjes, maar door een stommiteit kreeg hij puntenaftrek bij het schenken.

Feilloos
Dit keer ging alles feilloos, vertelt Van der Aa. "Ik tap natuurlijk elke dag biertjes in mijn eigen café. Hier is het wel andere koek, want je hebt de druk van het publiek en de media die er bovenop staan. Maar ik kon me prima afsluiten en wist dat het in ieder geval een 'top 3' zou worden."

De Winssenaar overleefde de eerste 2 rondes 'met gemak'. Toen volgde een serie waarbij 2 Amsterdammers, 2 fluitjes en 2 flesjes moesten worden getapt en geschonken. "Ik ben kalm gebleven en heb mijn ding gedaan. De jury zat zo'n beetje in het glas, maar ontdekte geen fouten."

'Hoogst haalbare'
Het biertapkampioenschap is bedoeld om imago, vakmanschap en onafhankelijkheid te testen. "Dit is het hoogst haalbare resultaat. Het zal zijn uitstraling hebben op mijn café. Het geeft veel voldoening dat ik straks mijn gasten kan laten genieten van de best getapte biertjes van Nederland."

Bas van der Aa viert zijn overwinning met collega's in Amsterdam. "We gaan zeker nog zelf wat biertjes drinken."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.