Volledig scherm

Beuningen lift mee op regionale zonnehype

BEUNINGEN - Beuningen lift mee op de zonnehype in de regio.Tijdens een informatieavond wil de gemeente inwoners overhalen om zonnepanelen aan te schaffen.

Beuningen heeft geen geld om de aanschaf te stimuleren, maar is als een van de eerste aangesloten bij een grootschalige inkoop met 27 andere gemeenten uit de hele regio. Het idee is dat daardoor 320.000 huishoudens bij hun gemeente kunnen aankloppen om goedkoper aan zonnepanelen te komen. Maar ook bedrijven en maatschappelijke instellingen kunnen een beroep doen op deze partij zonnepanelen. In deze regio is alleen Nijmegen niet aangesloten bij het initiatief, omdat die op eigen gelegenheid dergelijke projecten ontwikkelt.

Op 12 februari is er een informatieavond in het Beuningse gemeentehuis waarbij mensen worden uitgenodigd een contract af te sluiten. Beuningen wil zelf het goede voorbeeld geven door alvast tachtig panelen te bestellen voor op het gemeentehuis en op het dak van de gemeentewerf.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.